Darren Lehmann tvrd poziv da ispadne Brad Haddin ode u dim

Na prvi dan, Australija je bila loša. Nakon panjeva kuglanje trener, Craig McDermott, je napao svoju napad. On im je rekao da je izgubio najbolje uvjete koje kuglanje previše divlji, da su bili suviše široka prečesto. Lehmann i stariji igrači neka batsmen znaju da oni nisu učinili ništa bolje. Ali bilo je rano u testu, a da su iza, bilo je još neke nade. To nije dugo trajalo. U četvrtak, unatoč sve Lehmann i njegovi kolege treneri rekao je noć prije, Australija bile toliko loše sve više ponovno. Do vremena Lehmann izašao za dim, igra je bila sve, ali već gore.Izgledalo je kao da to čak može završiti tu večer.

Pa ne, sigurno da to nije bio jedan od rijetkih dobrih cigareta. Lijen puno kao što smo mi, novinari uvijek su koristili Lehmann pušenja kao skraćeni izraz za njegovim kvalitetama kao trener. To je Boof. Stara škola. Voli pivo i cigaretu i trbuh smijeh. Održava se jednostavno. Izgleda nakon svojih prijatelja. Kada je imenovan u 2013, on je napravio to izgleda tako jednostavno. Dvije godine na, Lehmann život je malo kompliciranije. A pederi ne izgledaju kao znak kako ležeran on, već kako je naglasio.

Ovaj prošli tjedan, Lehmann mora se suočiti neke teške pitanja, one koje su smanjile duboko jer odgovora on je dosegla su u sukobu sa svojim vlastitim načelima kao trener.U srcu sve to, odluka da ispadne Brad Haddin. Od kritizirao Matthew Hayden, Ricky Ponting i Shane Warne. I vi možete biti sigurni da kada postoji toliko ljutnje među igračima tek nedavno iz garderobe, postoji mjera to među onima koji još uvijek u njoj, previše. Pogotovo kada uzmete u obzir koliko blizu one tri su se neki članovi sadašnje momčadi.

Lehmann kaže da je to „najteža odluka koju sam morao napraviti kao trener, ili čak i kao igrač”. Zvučao je pomalo kao da je još uvijek pokušavajući se uvjeriti da je učinio pravu stvar. To čak i nakon Haddin nasljednika, Peter Nevilla, zabio 59 u drugoj izmjeni. „Mi svi vole Hadds”, rekao je Lehmann. „Igrači vole Hadds.Dakle, svatko će imati različite emocije s njim, ali to je dio profesionalnog sporta, a mi pokušati i nositi se s njom najbolje što smo eventualno mogu.”Ta nepobitna činjenica, Lehmann kaže se da Haddin je forma nije dovoljno dobro. Što je istina. Od kraja prošle pepeo serije, Haddin je postigao 259 poena u 12 testova, u prosjeku od 15. Problem je Lehmann filozofija nikad nije baš bio o neoboriva činjenica.

Pod Lehmann, Australija uvela obiteljski prvi politike za igrače.I bio je u velikim bolovima naglasiti da je još uvijek na mjestu. „Imali smo Ryan Harris nedostaje obilazak na Karibima, bez garancije će on igrati prvi test ovdje”, rekao je on. „David Warner propustili Zimbabve za rođenje djeteta.”

U četvrtak Lehmann objavio link na svom Facebook stranici na članak o Haddin objavljen na Mamamia Ženske mreže. Naslov je „Australska legenda je otkaz zato što je dobar otac”. Dakle, bilo je nelagodno s sebe nazvati ili ne zna kako koristiti društvene medije. Ona dobiva složeniji.Haddin je također dobar prijatelj Michael Clarke.

Nije se mnogo napora da sakrije kako se osjećao zbog toga. „To je očito puno teže za mene, jer sam tu vezanost za Hadds”, rekao je prije testa. „Ja sam odrastao igrajući kriket s njim, da smo proveli puno vremena zajedno i volim činjenicu da je još uvijek ovdje radilo.” Ne tako davno, Clarke je bio selektor i tako bi imali pravo glasa. Ne više.

Clarke je stajalište već slaba, jer je u takvom lošem obliku. Odluka da ispadne Haddin nije napravio to bilo jače. Ne samo zato, zajedno s odlukom da ispadne Shane Watson, čini ovo ljeto osjećati kao prekretnica za starije igrača u momčadi.Clarke ima malo trčanja i malo vremena. To sve ostavlja Lehmann s puno brinuti. Kao i kako on može uravnotežiti svoju lojalnost svojim igračima s potrebom za revitalizaciju tima. Možete se kladiti da je uživao njegov cigareta razbija puno više u zadnjem pepeo serije nego što je učinio ovaj put okolo. To je stvar s pušenjem. Što duže trajati, a rjeđe one dobre dobiti.