Cologne i Weng osvojili Tour de Ski, Novak je stigao do trinaestog

odvjetnik, pobjeda žlijeb s dvije trećine Ingvild Östbergovou koji Tour doveli iz druge faze, uz bok, ali manje od dva kilometra Wengová pridružili i krajance dao gotovo 50 sekundi. Jessica završio treći Digginsová iz SAD-a.

„Nagli prijelaz Pokušao sam ga jer Ingvild izgledala jaka. Borio sam se protiv posljednje kapi moći, ali ja sam to učinio. Ja ne znam da li sam zaslužila pobjedu, ali u ovoj fazi ja sam samo sjedio „, rekao je Wengová Norveška televizija NRK.

dvadeset šest Wengová obranio titulu tek druga žena u jedanaest godina povijesti Tour de Ski u.Prije nje, to bi moglo samo pol Justyna Kowalczyk, koji je u godinama 2010-2013 naći Ubojica četiri puta.

Doe na devet konačnog slobodnom stilu započeo trinaesti, a na istoj poziciji, što joj je najbolji Tour karijeru, a utrka iscrpljen završio. Drugi češki predstavnik Catherine Berousek popeti do kraja u 32. mjesta i kroz 24. put u karijeri osvojio prve bodove za SP.

„Bilo je jako teško, jučer sam pokupila puno snage koja klasik.Drago mi je što sam konačno završio Tour jer je to bio jedan od mojih ciljeva “, rekao je Nováková u priopćenju za tisak. „S rezultatom sam zadovoljan, posebno raduje sutra, idemo kući i leći fizioterapeuta na kauču, a ja ću biti tamo od jutra do večeri”, dodala je uz osmijeh.

trideset Cologna otišao na stazu s više od minute vožnje i solo vožnja porasla za pobjedu. Trostruki olimpijski prvak nastavio lovorike u godinama 2009, 2011 i 2012 i četiri naslova u usporedbi Kowalczyk.

Drugi je bio Norvežanin Martin Johnsrud Sundby, a treći je bio Kanađanin Alex Harvey.Prvak Sergej Usťugov iz Rusije u završnoj fazi nije započeo.

Jaks na stazi stalno preselio do četrnaestog mjesta, ali uspon prije nego što je dobio Brit Andrew Musgrave i ruski Denis špic. Za Česi Petr Knop stigao u 31. mjesto, Aleš Razym 36. poziciju, Michael Smith je trideset deveti.

„Danas je bio blizu i trinaesti mjesto, ali sam imao najbolji dan i ja ne ide previše dobro. Nakon što sam otišao na turneju bio sam zadovoljan rezultatom. Iako je malo izobličen činjenicom da je dosta ronioca podnijelo ostavku, čak i sa najviših položaja “, rekao je Jaks. „To će biti posebno važno za dobar odmor, a zatim početi pripreme za Olimpijske igre”, rekao je on.

Natjecatelji u ovogodišnjem Tour de Ski završilo šest faza izvornog sedam.Planirani sprintovi u Oberstdorfu prekinuli su oluju.