Carli Lloyd kaže da je tijekom zadnjeg ciklusa Svjetskog kupa dotaknula “dno”

Carli Lloyd ovog je ljeta osvojila svoj drugi Svjetski kup s ženskom reprezentacijom SAD-a, ali sigurno je reći da nije uživala u iskustvu toliko kao svoje suigračice.

37-godišnjakinja postigla je hat-trick u finalu Svjetskog prvenstva 2015., ali ovaj je put prebačen na ulogu s klupe, te je morao igrati kao napadač, a ne na željenoj poziciji napadačkog veznog igrača.

Lloyd se pojavila na ESPN-ov smijeh dozvoljen s podcastom Julie Foudy ovog tjedna, a rekla je kako su joj posljednje tri godine najgore u karijeri, jer se nosila s ozljedama i smanjenom ulogom u nacionalnoj momčadi. Hoće li Carli Lloyd otvoriti vrata prvoj NFL-ovoj igračici? Pročitajte više

“Neću lagati i šećeriti”, rekao je Lloyd. “Bilo je to apsolutno najgore vrijeme u mom životu.To je utjecalo na moj odnos sa suprugom, s prijateljima. To je zaista bilo dno moje cijele karijere. Ali nekako vidite svjetlost na kraju tunela i iskreno mogu reći da se sada igram više zabavljeno nego ikad u karijeri. Mislim da sam kroz to upravo puno naučila. ”

Lloyd je također rekla kako vjeruje da igra svoj najbolji nogomet koji dolazi na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo i zaslužuje više od mjesta na klupi. “Ne može se poreći”, rekao je Lloyd. “Zaslužio sam biti na tom terenu cijelo to Svjetsko prvenstvo, ali nisam. I mislim da sam odrastao kao osoba, kao igrač. Bilo je sranje.Apsolutno je bilo sranje. ”

Iako je Lloyd bila nesumnjiva zvijezda Svjetskog prvenstva 2015., njezina američka suigračica Megan Rapinoe bila je u središtu pozornosti većim dijelom ovog ljetnog turnira jer je utjecala na teren i govorila izvan socijalnih pitanja. Lloyd je rekao Foudyju da je njena frustracija bila zbog njezine osobne situacije, a ne zbog nezadovoljstva prema suigračima.

“Bila sam presretna zbog svojih suigrača i sretna zbog Megan [Rapinoe], koja joj je stavila tim na leđa, i za nekoliko drugih igrača “, rekao je Lloyd. “Bilo je sjajno vidjeti i sretna sam što sam još uvijek mogla biti dio toga.”

Lloyd je povezan s prelaskom u NFL kao udarač, ali rekla je da joj glavni fokus je igranje na Olimpijskim igrama sljedeće godine.SAD trenutno traže novog trenera nakon odlaska Jill Ellis.

“Nadam se da dolazi trener koji me cijeni, poštuje, želi [kao] dio olimpijskih planova”, Rekao je Lloyd. “Nema sumnje da su tu moje sposobnosti. U stanju sam to učiniti. Fizički sam u stanju to učiniti. Volio bih biti dio toga, ali želim imati otvoren, iskren razgovor, jer ako nisam, ne mogu proći kroz ono što sam prošao tri godine. ”

Lloyd je karijeru u SAD-u započela 2005. godine i postigla 118 golova u 286 nastupa.