Bitke s Slovaka: Sionov dan pucanja i poraze koji su iskoristili priliku

Češke i Slovaci igraju igru ​​tri puta, preostala utakmica održana je u kvalifikacijama dvaju Svjetskih prvenstva i jednog Europskog prvenstva. U Francuskoj nije bilo 1998., a Češka je uspjela u borbi za Euro 2008., a naknadni kvalifikacijski svjetski kupci u Južnoj Africi opet su to učinili u Slovačkoj. Evo nekoliko susreta dvaju bivših federalnih susjeda koji najviše pamte navijače.
Prva zajednička utakmica bila je “samo” prijateljska, ali ne smije se propustiti. Deset tisuća ljudi došlo je u polje Tehelné u Bratislavi, a dok su Slovaci ušli u najjači tim, češki trener Uhrin donio je samo izbor lige bez legionara. Češka je vodila gol Šmejkal, ali u drugoj polovici Timko se smjestio.Povijest međusobnih utakmica započela je s crtom.

Kvalifikacija MS-a u Francuskoj nije izašla. Rezultat iz Bratislave, gdje su Slovaci povijesno bila prva, ali i posljednja pobjeda, mnogo je pridonijela.

Polje je bilo popunjeno, ali je šutilo u petnaestoj minuti kada je Šmicer zabio. No, kao da je češki tim napustio ostatke elana, koji su ga ukrasili godinu dana ranije na europskom prvenstvu u Engleskoj.Jančula u odnosu na polovicu, a drugu polovicu odlučio Majoros. Česi štoviše, već je preživio kaznu koja Srníček Simon uhvaćen, a igrao je u deset bez isključenog braniča Ram.

Česi mogu imati u tom 1998 Svjetsko prvenstvo kvalifikacije Slovaci pobijedili domaćine replay i 2002. godine uspio pregledati prijateljsku utakmicu Olomouc, ali pravi nagrada došao u kvalifikacijama za Euro 2008. u to vrijeme Slovaci vjerojatno pretrpio najviše sramotan poraz u borbi amped nije imao šanse.

većina njih express upalio Sionko, koji je i sam postigao prva dva pogotka i još uvijek je uspio pripremiti treći za Kollera. Slovački navijači, koji su došli na gotovo trideset tisuća napustio razočaran.

Iako je utakmica odigrano travnja, ali je rezultat za češke fanove bio je vrlo smiješno.Važna utakmica u borbi za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoj Africi nije otišla u Češku, na Letnama je nakon utakmice bilo tuga. Slovaci suprotno, nakon četrnaest godina slavio pobjedu koja se aktivira na način da u postupku.

On je na njih već započeti nakon Šestak gol olova. Jankulovski je postigao nakon pola sata, ali češki je poraz završio sedam minuta prije kraja kada je Jendrišek opetovano dobio loptu za Češku. Poraz značio kraj za trenera Petr vijeća i kapetan Tomáš Ujfaluši, koji je predao zastupljenost.

Češka potrebno u Bratislavi nužno osvojiti zadržati realne šanse da se unaprijed na Svjetsko prvenstvo. Zato je trener Ivan Hasek, koji je zamijenio žalbeni savjet, razgovarao s povratkom strijelca Kollera.Ali on nije platio za Slovake i odmah nakon utakmice on je odustao od konačne.
Utakmica je završila s uzorkom od 2: 2 koja je rođena tijekom posljednjih pola sata. Slovaci su vodili cilj Šesták, ali su ubrzo potisnuli Pudila. Rezultat se ponovno prebacio na Hambicevu kuću, ali tada je brzo davao dvije žute karte i nije igrao. Preokretanje Barossa koristilo je igranje moći, a Česi više nisu dobili. Slovaci su pred ovom skupinom i po prvi put u povijesti napredovali su na Svjetsko prvenstvo.