Barta završio MS deveto vrijeme suđenja. pobjednik-uzeti-OH Gold Wiggins

Češka jahač Jan Bárta završio vrijeme suđenja na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj Ponferrada IX. Njegovo prvo zlato osvojila Brit Bradley Wiggins, pobjednik ove discipline na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, koji je zatim onemogućilo napad na rekordno četvrtog trijumfa iza Tony Martin Njemačke. Završio je drugi, treći je bio Nizozemac Tom Dumoulin. Drugi češki predstavnik Petr Vakoč završila 29..

Bárta dvadeset devet, treća u vrijeme suđenja na Tour de France, a nakon ovogodišnjeg prvenstva i nositelj domaći hat-trick u vrijeme suđenja, on je želio poboljšati svoj vrhunac kao sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu prije prije dvije godine u Nizozemskoj.Utrka na 47 kilometara dugoj stazi s visine od 458 metara počeo dobro, ali je u trećem tromjesečju nije bila lijepa pobjeda Wiggins izgubio minutu i 43 sekundi. Više od deficita minutu iznosila je broncu Dumoulin.

„To je deset, to je bio moj prvi cilj. I to je bio ispunjen”, rekao je CTK Barta. Ipak Kyjovský porijeklom je priznao da je razmišljao čak i veći. „To je dobar rezultat, ali nadao sam se da bi to moglo biti još bolje. Nažalost, to ne rade s njim već, ali ja ne mogu učiniti ništa”, dodao je Barta.

Staza je po njegovom mišljenju relativno U redu. „Iako to nije bio sasvim savršen za mene. Ali to je bio isti za sve.Na prvom krugu bio sam dosta unaprijed, a onda sam malo izgubio kad sam bila mala oklijevanja. No, to je teško razbiti one snage u potpunosti savršen. Onda sam opet počela „rekao je Barta.

Uz Vakoč i Zdenek Stybar je također prisutan u nedjelju na cesti utrke.” On nije ovdje Zdenek, tako da prije nego što se borila kako će to ići, ali sigurno utrka sada gleda naprijed „, kazao je Barta.

od 64 vozača na mreži, uključujući nestale četiri puta pobjednik prošlosti, švicarski Fabian Cancellara, koji je odlučio sačuvati svoju snagu za nedjeljni ceste utrke, borba s kronometar bio najbolji Wiggins.Na prvom krugu, dok je gubitak na glavnom favorit Martina četiri sekunde, a onda je uzeo palicu i ponizio cijelu pjesmu je brzina prosječno 50.08 kilometara na sat u manje od 56 i pol minuta. Martin je bio u zaostatku za 26 sekundi.

„Teško je opisati riječima moju radost. Otišla sam u utrci znajući da sam samo ja dobro pripremili za ovu nogu.Kad sam vidio profil staze, znao sam da ako sam ikad živjeti pobijediti Tony, to će biti na stazi kao što je to „, rekao je u televizijskom intervjuu Wiggins, koji je imao vrijeme suđenja na Svjetskom prvenstvu u tolikoj mjeri da mu kredit dvije srebrne medalje (2011. i 2013.) a suparnik Martina nadmašio kao jedan dobro u igrama u Londonu.

Martin je već šesti put suđenje svijet medalju nakon pobjede između 2011. i 2013. godine i dvije bronce u zbirku vrijednih metala srebra. najuspješnijih časovkářem MS ostaje Cancellara sa četiri zlatne i tri brončane medalje.

Vakoč dvadeset dva, treći najmlađi čovjek na rešetki, završio na trećem mjestu među deset najboljih.Na dodjeli Brita izgubila više od tri i četvrtine minuta

Svijet Cestovni biciklizam u Ponferrada (Španjolska):.

Muškarci – kronometar (47 1 km):

prvog Wiggins (Brit.) 56:25, 2. Martin (Ger.) -26 3. Dumoulin (da). 4. -41 Kiriyenko (BEL). 5. -48 Dennis (Austr.) -58, 6 . Malory (It). -1: (. Portug) 12 7. Oliveira -1: (, Rus) 22 8. Vorobjev -1: 30 9. Barta (CR) -1: 43, 10. Castroviejo ( sp) -1. 44…29. Vakoč (CR) -3: 18.